Csapat - Ruby Dragon Entertainment 2018
Jelenleg csak én -Zrokky- vagyok a csapatban. Az oldalon mindenes szerepem van, játékfejlesztéssel, webfejlesztéssel, közösségi élettel, rajzolással, ötleteléssel, egyszóval mindennel foglalkozok. Egyben a csapat alapító tagja is vagyok és itt leszek a végsőkig szerintem xD

A Ruby Dragon Entertainment-et egykori cimborámmal, Phoenix-el alapítottuk 2001 környékén, amikor is megismertük az RPG Maker 2000 c. játékkészítő programot.
Az első fél évben-évben csak pötyögtünk a programmal (előtte Click&play-el szórakoztunk, /me elmorzsol egy nosztalgiakönnycseppet :,D), nézegettük hogy működik és próbálkoztunk játékot csinálni. Vagy 10 játék próbálkozásunk is volt, mielőtt kiadtuk a legelső demónkat. Később testvérem (akkori becenevén Stego) felajánlotta, hogy készít nekünk egy weboldalt, mert ő épp akkor ismerkedett a webfejlesztéssel, mi meg nem értettünk hozzá. Így született meg az első Ruby Dragon weboldal és beindult a biznisz! ^^

Az első kiadott játékom a Rubin Kristály volt, melynek legalább három részt terveztem csinálni. Sajnos a törétnete elveszett (papírra írom mindig ezeket, valószínűleg ki lett véletlenül dobva :( ) és bár próbáltam újra megírni, nem voltam megelégedve vele. Inkább ejtettem az egészet és elkezdtem a Dragon Blade sorozatot.

Közben az oldal benépesedett, a játékaim megjelentek a GameStar újság cd/dvd mellékletein (a mélyvíz/ti küldétek rovatokban) és egyszer még a honlapjukon a hírekben is. Különböző hazai és külföldi weboldalakon kerültünk említésre/ajánlásra (és még ma is néha viszont látom valamelyik játékunkat egy-egy RPG Makeres videóban/let's play-ben, vagy valahol megemlítve, ami kifejezetten nagy örömmel tölt el! ^^)

Az oldal nagyon sokszor átalakult (régen szinte havi szinten változott a dizájn, mindig új hátteret rajzoltam xD), ahogy a társaság és a csapat is. A Dragon Blade 4 demójának kiadása után elszakadtam az RPG Makertől és elkezdtem saját fejlesztésű, multiplayer játékkészítéssel foglalkozni. Ennek a fejlesztése sajnos nagyon sok időt elvitt (rengeteg tanulás, trial & error) és bár az első ilyen játék kiadásakor még sokan játszottunk együtt, a továbbiak kiadásakor már megcsappantak az érdeklődők. Az RPG Maker ekkor már nem igazán volt népszerű hazánkban, a helyi játékkészítő csapatok zöme megszűnt-kihalt, az érdeklődők pedig eltűntek.

2016 elején kis csapatunk technikailag megszűnt egy fél évre és bár úgy tűnt itt mindennek vége, 2016 év közepe felé ismét felvettem a fonalat~ I'm back in business! (/*^*)/
A fórumunk sajna kihalt, jócskán több mint százezer hozzászólás után. Úgy döntöttem inkább megválok tőle és egyszer majd újra indítom, ha lesznek akik használják.

Valahol itt tartunk most. Csinálom tovább a játékokat és remélem ti pedig majd továbbra is örömötöket lelitek benne és jól érzitek magatokat itt az oldalon ~(*^*~)

Nézd meg ki merre jár: Online lista
Az elmúlt 30 percben erre járt: Vendég 1 , Vendég 2 ,
Ruby Dragon Entertainment 2018~
2018.04.21 - 17:27:10